AI

CheapTickets.nl start eerste volledig AI-gestuurde vlucht

AI(R)-vluchten maken tickets spotgoedkoop dankzij wegbezuinigen bemanning

CheapTickets.nl start eerste volledig AI-gestuurde vlucht
Amsterdam, 
Vanaf 1 april start CheapTickets.nl als eerste partij ooit, met de verkoop van tickets voor volledig AI-gestuurde vliegreizen. De zogenoemde “AI(R)-vluchten” worden uitgevoerd zonder menselijke piloten en cabinepersoneel, waardoor de ticketprijzen veel lager liggen dan bij vliegreizen die niet worden uitgevoerd door geavanceerde AI-technologie.   

Het nieuwe concept past bij de missie van het online reisbureau om ticketprijzen zo laag mogelijk te houden en daarmee iedere Nederlander de mogelijkheid te bieden om zelf onvergetelijke reiservaringen op te doen. “Het is ons doel om met behulp van innovatie ons reisaanbod efficiënter en betaalbaarder te maken”, zegt Mira van Houwelingen, Chief Marketing Officer bij CheapTickets.nl. “Dat is gelukt; deze ontwikkeling is een échte gamechanger in de luchtvaart, waarin innovatie en veiligheid als nooit tevoren samenkomen. Wij zijn er ontzettend trots op dat wij onze reizigers nu als eerste de vlucht van de toekomst kunnen aanbieden.”

AI Service

Naast lagere prijzen, leidt de inzet van AI ook tot een soepelere reiservaring. Van Houwelingen licht toe: “Inchecken gaat automatisch en aan boord worden reizigers volledig ontzorgd door een persoonlijke AI-stewardess. Tijdens het boeken kunnen zij dankzij een AI-assistent hun maaltijdvoorkeuren selecteren, die later in zelfbediening stations gemakkelijk kunnen worden afgehaald.

In-flight entertainment

Passagiers krijgen daarnaast ook op maat gemaakte entertainmentdiensten. Van Houwelingen: “Door tijdens het boekingsproces enkele vragen te beantwoorden over hun muziek- en film voorkeuren, krijgen reizigers toegang tot een selectie films, tv-shows, afspeellijsten en digitale boeken via het AI-aangedreven entertainmentsysteem aan boord. Op die manier heeft iedere reiziger zijn ideale vlucht, voor slechts een fractie van de normale kosten.”
Wil je ook deel uitmaken van dit historische moment? Meer informatie klik hier.

Vorig bericht Twee bedrijven failliet in Flevoland in eerste weken april
Volgend artikel Subsidie voor innovatieve samenwerkingen in de landbouw

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijFlevoland