Overname

Nieuw bloed voor Automobielbedrijf Huitema Emmeloord

Daan Olgers neemt gehele entiteit van autobedrijf over

Nieuw bloed voor Automobielbedrijf Huitema Emmeloord

Foto: AutoDAAN, Rinze Smit en Daan Olgers

Emmeloord,
Het oudste autobedrijf in de Noordoostpolder, Automobielbedrijf Huitema Emmeloord, is begin januari overgenomen. Daan Olgers, recent afgestudeerd en ondernemer, neemt de gehele entiteit van het bedrijf, inclusief de vier monteurs, over. De beslissing van de vorige eigenaar om het bedrijf te verkopen komt voort uit de wens naar verjonging vanwege de snel veranderende marktomstandigheden in de automotive branche.

Automobielbedrijf Huitema verder als autoDAAN

De 23-jarige komt zelf ook uit Emmeloord. Zijn passie voor auto’s zit er van jongs af aan in doordat zijn familie al actief was in de automotive. Olgers visie is om het bedrijf verder te laten lopen zoals dat nu gaat. Enkel de naam verandert hij naar autoDAAN. De historie van het bedrijf blijft daarbij wel onveranderd: “Het is een eer om het oudste autobedrijf van de polder voort te mogen zetten. Huitema is een vertrouwd bedrijf en staat bekend om de persoonlijke service. Samen met het fantastische team gaan wij er alles aan doen om deze reputatie voort te zetten”, zegt Olgers.

Vrijwilligerswerk

Olgers is een gedreven ondernemer en behaalde onlangs zijn diploma aan IVA Business School, een opleider in de automotive sector. Hij heeft tijdens zijn opleiding veel ervaring opgedaan bij verschillende autobedrijven en concludeerde dat communiceren in goed Engels van groot belang is. Na zijn afstuderen heeft hij daarom enkele maanden gewerkt als vrijwilliger bij een project in Tanzania en volgde daarna een taalcursus Engels in Zuid-Afrika.

Genomineerd voor Geerlig Riemerprijs

Olgers was een van de genomineerden van de Geerlig Riemerprijs. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een IVA-student die, naar het oordeel van zijn of haar medestudenten en docenten, beschikt over een opvallend goede combinatie van intellectuele gaven en sociale vaardigheden. Olgers ontving vanwege deze nominatie een sponsorgift van 1500 euro van het IVA Jubileumfonds voor een taalcursus Engels die hij inmiddels heeft afgerond. Nu, met zijn recente afstuderen, is hij klaar om de uitdaging van het runnen van een autobedrijf aan te gaan.

Vorig bericht Doet u ook mee aan Flevolands kapitaalmarktonderzoek?
Volgend artikel Provincie Flevoland opent regeling voor energiekosten mkb

Nu op WijFlevoland