Faillissement

Noppies-winkels gaan failliet met schuld van 34 miljoen euro

Nasleep van pandemie en oorlog in Oekraïne veroorzaakten verstoringen in bedrijfsvoering

Noppies-winkels gaan failliet met schuld van 34 miljoen euro

Noppies, een merk voor zwangerschaps- en kinderkleding, heeft faillissement aangevraagd. Na de sluiting van hun winkels in Nederland en België afgelopen zomer, kon het bedrijf niet overeind blijven door een schuldenlast van ongeveer 34 miljoen euro.

Verliezen tijdens coronajaren

Dit is aangetoond door de jaarverslagen van het moederbedrijf Nine & Co en het faillissementsrapport van dochteronderneming Task Retail, welke voor het eerst zijn bekeken door RTL Z. De recentste financiële verslagen van Nine & Co tonen aan dat het bedrijf aanzienlijke verliezen heeft geleden gedurende de eerste twee coronajaren: 3,4 miljoen euro in 2020 en 4,2 miljoen euro in 2021. Uit het faillissementsrapport blijkt dat Task Retail het enige bedrijfsonderdeel van Nine & Co is dat failliet is gegaan. Tegen het einde van 2021 bedroeg de totale schuldenlast bijna 34 miljoen euro.

Schuldeisers

De voornaamste schuldeisers zijn Vendis Capital uit België, met een bedrag van meer dan 14 miljoen euro, en Rabobank met een schuld van 13 miljoen euro. De recentste jaarrekening toont aan dat de schuld aan Vendis tegen het einde van 2022 was gestegen tot boven de 17 miljoen euro. In juni heeft de investeerder zich teruggetrokken uit het merk; het bezit geen aandelen meer en heeft geen vordering meer op het bedrijf.

Filiaalsluiting

In juli heeft het bedrijf aangekondigd dat het alle 12 winkels in Nederland en België zal sluiten vanwege financiële problemen. Ondanks pogingen om het personeelsbestand te verminderen en het assortiment aan te passen, waren deze maatregelen niet effectief. Nine & Co heeft voorheen aangegeven dat de nasleep van de COVID-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne ernstige verstoringen hebben veroorzaakt in de bedrijfsvoering. Door een afname van het consumentenvertrouwen, verminderde koopkracht en hoge operationele kosten, ervoer Nine & Co een daling in de vraag naar babykleding, zwangerschapskleding en babyproducten.

Vorig bericht Praktijkbegeleider uit Lelystad in finale TopCoach 2023
Volgend artikel Oponthoud voor schippers werkzaamheden ring N702

Nu op WijFlevoland