Automotive

Tot €5.000,- subsidie bij aanschaf nieuwe bestelwagen

Wanneer subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s ingaat onduidelijk

Maximaal €5.000,- korting bij aanschaf nieuwe bestelwagen
Redactie WijBusinessNieuws,
Wie klinkt dat nou niet als muziek in de oren, maximaal €5.000,- subsidie wanneer je een nieuwe elektrische bestelwagen koopt of leaset. Met de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is het mogelijk en deze is tot eind 2024 geldig. Wil jij een groene toekomst tegemoet rijden? Lees verder en kom erachter of jouw bedrijf in aanmerking komt voor deze groene regeling. 

Kom jij in aanmerking?

In principe kunnen alle ondernemingen en non-profit instellingen de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s aanvragen. Mits het voor elektrisch rijden is en je ingeschreven staat in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Overheidsorganisaties en publiekrechtelijke instanties zijn uitgezonderd van de SEBA.

Er zijn echter wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat je deze regeling gaat aanvragen:

Je mag nog geen definitieve koop- of financial leaseovereenkomst afgesloten hebben op het moment dat je de aanvraag indient. Je vraagt dus een SEBA aan met een overeenkomst die nog niet definitief is.
De bedrijfsauto staat nog niet op jouw naam in het RDW-kentekenregister.
De auto is volledig uitstootvrij, die rijdt met een elektromotor.
De bedrijfsauto is nieuw en valt onder de voertuigclassificatie N1, of N2 met een maximum gewicht van 4.250 kilo en heeft een grijs kenteken met de letter B of V als eerste letter.

De hoogte van de subsidie

Het is uiteraard niet zo dat je meteen €5.000,- subsidie krijgt, wanneer je de aanvraag indient. Er wordt gekeken naar de grootte van je onderneming.

Grote onderneming:

Zo krijgt een grote onderneming 7% van de netto catalogusprijs bij een voertuig uit de categorie N1. De prijs van dit voertuig is exclusief btw, inclusief bpm en opties die fabrikant of importeur aanbracht voor kentekenafgifte. Bij een voertuig uit de categorie N2 met een maximum gewicht van 4.250 kilo ontvang je 7% van de verkoopprijs zonder btw.

Middelgrote en kleine ondernemingen:

Valt jouw onderneming in de categorie middelgrote ondernemingen, dan krijg je 10% van de netto catalogusprijs. Voor de kleine ondernemingen en non-profitorganisaties gaat het om 12%.

Heb je al een model op het oog?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je al langere tijd een model op het oog hebt, maar nog niet de knoop hebt doorgehakt. Dan is het met deze subsidie hét moment om dat wel te doen. Om er zeker van te zijn dat je in aanmerking komt en dat de wagen ook volledig uitstootvrij is, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een lijst opgesteld. Staat het model dat jij op het oog hebt er niet bij, maar ben je er zeker van dat deze uitstootvrij is? Dan kun je altijd contact opnemen met de RvO.

Belangrijk!

Op dit moment is de openstelling voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s uitgesteld door de Tweede Kamerverkiezing in 2023 uitgesteld. Wanneer de begrotingen voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat behandeld zijn, zal de SEBA openen. De definitieve startdatum komt in de Staatscourant, maar uiteraard houden we je op WijBusinessNieuws ook op de hoogte.

Vorig bericht Werkzaamheden Elburgerbrug en kruispunt Elburgerweg
Volgend artikel Doet u ook mee aan Flevolands kapitaalmarktonderzoek?

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijFlevoland