Werkzaamheden

Werkzaamheden Elburgerbrug en kruispunt Elburgerweg

Van 18 maart tot en met 26 april 2024 werkt de provincie aan de Elburgerbrug N309 en het kruispunt van de Elburgerweg/ Drontermeerdijk

Elburgerbrug

Bron: Provincie Flevoland

Van 18 maart tot en met 26 april 2024 werkt de provincie aan de Elburgerbrug N309 en het kruispunt van de Elburgerweg/ Drontermeerdijk. De Elburgerbrug is een belangrijke verbinding van Flevoland naar Gelderland en andersom. Om deze brug toegankelijk te houden, is onderhoud aan de brug nodig.

Brug gesloten

De Elburgerbrug en Elburgerweg zijn tijdens de werkzaamheden gesloten voor auto- en vrachtverkeer. Voetgangers, fietsers en het vaarverkeer kunnen beperkt van de brug en weg gebruik maken.
Het onderhoud van de brug is nodig om terugkomende mankementen tegen te gaan. Daarnaast krijgt het kruispunt Elburgerweg/Drontermeerdijk/Spijkweg nieuw asfalt. Ook vervangen we de verkeerslichten en de openbare verlichting op het kruispunt. Door het combineren van al deze werkzaamheden beperken we zoveel mogelijk de overlast voor het wegverkeer en de scheepvaart.

Omleidingsroutes voor het auto- en vrachtverkeer

Om vertraging te verminderen, zijn er verschillende omleidingsroutes. Rij bijvoorbeeld via Harderwijk of Kampen. De omleidingsroutes staan met borden aangegeven. De komende weken ziet u regelmatig informatie over de afsluiting van de brug en omleidingsroutes. De omleidingsroutes ontvangt u ook via de navigatiesystemen.

Vaarverkeer

Voor het vaarverkeer zijn er tijdens deze periode aangepaste openingstijden. Vermijd hierom de vaarroute en voorkom oponthoud. De brug is op werkdagen open om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Van 17.00 tot 7.00 uur en in de weekenden is de brug volgens de reguliere tijden open. Kijk voor de laatste informatie over de bedientijden van de brug in de Vaarapp.

Parkeerplekken auto en fiets

Naast het volgen van de omleidingsroutes, zijn er ook andere opties. Werk bijvoorbeeld vaker thuis of pak de fiets. Er zijn speciaal ingerichte parkeerplaatsen met beveiligde fietsenstallingen bij de brug aan Flevolands en Elburgs zijde. Bekijk hier het kaartje.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie of een vraag over deze werkzaamheden? Kijk dan onder de veel gestelde vragen, bezoek de webpagina www.flevoland.nl/elburgerbrug of neem contact op via werkaandeweg@flevoland.nl.

Vorig bericht 2 Bedrijven failliet in Flevoland eerste helft maart
Volgend artikel Doet u ook mee aan Flevolands kapitaalmarktonderzoek?

Nu op WijFlevoland