Sport

Urban Sports Games groot succes volgens organisatie

Opvallende samenwerking met GLXY.RADIO

Urban Sports Games groot succes volgens organisatie

Foto: Urban Sports Games

Almere Centrum,
De Urban Sports Games in Almere Centrum afgelopen weekend waren een groot succes volgens de organisatie. De bezoekers konden zich een weekend lang wagen aan urban sporten zoals skateboarden, 3×3 basketball, chase tag, BMX, freerunning, freestyle football en rope  skipping.

Bijzondere samenwerkingen

Een opvallende samenwerking was die met GLXY.RADIO, die live sfeerimpressies en muziek verzorgden, wat bijdroeg aan de unieke urban vibe van het evenement. De samenwerking met vier Almeerse CrossFit-scholen resulteerde in een succesvol crossfitprogramma dat veel bezoekers trok. Ook aan de dansworkshops, inclusief Afro Dance door Petit Afro, deden veel enthousiaste deelnemers mee. De Dance Showcase Flevoland gaf een podium aan dansscholen uit heel Flevoland.

Het weekend werd gekenmerkt door een divers en inclusief programma, wat de Urban Sports Games tot een verbindend evenement maakte voor Almeerders, Flevolanders en bezoekers van buitenaf.

Records en hoogtepunten

Het begon al op vrijdag met een urban sport dag voor leerlingen van groep 7 en 8. Meer dan 300 leerlingen hebben hun urban talent mogen ontdekken.
Tijdens het spectaculaire weekend werden verschillende records gevestigd. De Nederlandse kampioen rope skipping, Tessa van der Mark, vond de snelste touwtjespringer in 30 seconden, en het International BMX Flatland Event zag de prestaties van wereldkampioenen. Daarnaast was het Open Dutch Skimboard Championship een hoogtepunt, waarbij zowel amateurs als professionals indruk maakten met hun beste tricks.

Winnaars Wedstrijdelementen

De finale van het BMX Flatland Event kende deelnemers uit 6 verschillende landen, waaronder Mexico en Colombia. Uiteindelijk ging de Fransman Matthias Dandois er met de winst vandoor. Bij het Open NK Skimboarden is de discipline best run gewonnen door Semjon Szilat en de Best Trick door Mike Uitdehaag. Er waren nog vele andere wedstrijden, waaronder de Own the Spot skate wedstrijd en het 3×3 basketbal toernooi. Die hadden meerdere winnaars in verschillende leeftijdscategorieën.

Vorig bericht Recreatieondernemers gezocht voor cursus 'Gastvrij in het Landschap'
Volgend artikel Almere op weg naar online chatten met de huisarts

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijFlevoland