Natuureducatie

Recreatieondernemers gezocht voor cursus ‘Gastvrij in het Landschap’

IVN Flevoland biedt cursus 'Gastvrij in het Landschap: de Randmeren' aan

Recreatieondernemers gezocht voor cursus 'Gastvrij in het Landschap'

Foto: IVN

Flevoland,
In het gebied van de Randmeren, waar natuur en recreatie hand in hand gaan, wordt komende herfst een cursus aangeboden aan recreatieondernemers. De cursus “Gastvrij in het Landschap: de Randmeren” nodigt enthousiaste ondernemers uit om deel te nemen aan een programma dat de band tussen toerisme en natuur versterkt.

De natuur van en rondom Flevoland is op de tekentafel ontstaan, dat maakt de natuur hier anders dan in andere natuurgebieden. Tijdens het IVN-programma komen onder andere de Randmeren zelf, maar ook haar eilanden en direct omliggende gebieden aan bod. In samenwerking met Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, en verschillende gebiedsbeheerders is er een uitgebreid programma opgezet: een cursus van vier halve dagen in het najaar.

Natuurinclusief netwerk

Tijdens de cursus worden de deelnemers ondergedompeld in de ecologische rijkdom van de Randmeren en de gebieden direct aangrenzend. Experts delen hun kennis over de natuur, geschiedenis en duurzaamheid van het gebied. Het doel is niet alleen om de deelnemers te voorzien van waardevolle informatie, maar ook om een netwerk van ondernemers te bouwen die gezamenlijk streven naar een natuurinclusiever gebruik van de Randmeren.

De cursus vindt plaats in oktober en november later dit jaar en omvat interactieve workshops, excursies en netwerkmogelijkheden, waardoor deelnemers niet alleen leren, maar ook ideeën kunnen uitwisselen en samenwerkingen kunnen opbouwen. Er zijn presentaties van onder andere Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten. De cursusdagen zijn als volgt:

  • Maandag 14 oktober 13:00 tot 17:00 uur
  • Maandag 21 oktober 13:00 tot 17:00 uur
  • Maandag 4 november 13:00 tot 17:00 uur
  • Maandag 18 november 13:00 tot 17:00 uur

Na afronding ontvangen de deelnemers het predicaat “Gastvrij in het Landschap”, een erkenning van hun betrokkenheid bij de natuur en hun toewijding aan natuurinclusief toerisme. In 2025 wordt een terugkomdag georganiseerd.

Aanmelden kan HIER en zijn kosten aan verbonden.

Vorig bericht Feestelijke opening nieuwe ALDI Emmeloord
Volgend artikel Urban Sports Games groot succes volgens organisatie

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijFlevoland