ICT

Ivanti en SentinelOne starten samenwerking

Samenwerking helpt bij verlagen risico’s cyberaanvallen

Ivanti SentinelOne starten samenwerking

Ivanti, leverancier van het Ivanti Neurons automatiseringsplatform, en SentinelOne, leverancier van een autonoom cybersecurityplatform, bundelen hun krachten om organisaties te helpen een aanpak voor patchmanagement te implementeren en zich beter te beschermen tegen cyberbedreigingen, waaronder ransomware-aanvallen. Ivanti en SentinelOne zullen hun technologieën, Ivanti Neurons for Patch Management en SentinelOne’s Singularity XDR platform, met elkaar integreren om autonoom vulnerability assessment, prioritering en herstel te leveren.

Patchmanagement grote uitdaging

Voor veel organisaties is patchmanagement nog steeds een grote uitdaging. Beveiligings- en IT-teams worstelen vaak met het in kaart brengen van kwetsbaarheden en software-updates, patch-vertraging, gefragmenteerde processen, diverse technologie-stacks en gescheiden teams. Volgens een recent onderzoek van Ivanti geeft 71 procent van de IT- en security-professionals aan dat ze patching te complex, omslachtig en tijdrovend vinden. En 53 procent zegt dat het organiseren en prioriteren van kritieke kwetsbaarheden het grootste deel van hun tijd in beslag neemt. Als gevolg hiervan patchen veel beveiligings- en IT-teams alleen nieuwe kwetsbaarheden of kwetsbaarheden die bekend zijn gemaakt in de National Vulnerability Database (NVD). Dit kan echter leiden tot hiaten in de beveiliging van organisaties, aangezien de NVD momenteel meer dan 20 procent van alle veelvoorkomende kwetsbaarheden mist.

Groter risico cyberaanvallen veroudering processen

Organisaties lopen een groter risico op cyberaanvallen doordat de processen voor het beheer van kwetsbaarheden flink verouderd zijn. Vandaag de dag zijn ongepatchte kwetsbaarheden in applicaties en besturingssystemen nog steeds een van de meest prominente aanvalsvectoren die door hackers worden uitgebuit. Aanvallers zijn sneller dan ooit in staat kwetsbaarheden te misbruiken om zwakke plekken in de beveiliging aan te vallen om zo een maximale schade te veroorzaken. Uit het Ransomware Index Report Q1 2022 blijkt zelfs dat de gestegen niveau van ransomwaregroepen ertoe heeft geleid dat kwetsbaarheden al binnen acht dagen na de openbaarmaking door leveranciers worden uitgebuit. Dit betekent dat elke kwetsbaarheid een race tegen de klok is voor organisaties om alle bedrijfsmiddelen te beschermen tegen bedreigingsactoren.

Geïntegreerde oplossing

De samenwerking tussen Ivanti en SentinelOne moet deze uitdagingen oplossen door organisaties in staat te stellen endpoints extra te beveiligen, de cyberhygiëne te verbeteren en aanvalsoppervlakken te verkleinen door kwetsbaarheden snel te detecteren en te verhelpen. Ivanti en SentinelOne helpen organisaties om de gemiddelde tijd die nodig is om cyberdreigingen te detecteren, ontdekken en te verhelpen te verlagen. Dit geldt in het bijzonder voor kritieke kwetsbaarheden die gebruikt worden door ransomware.

“We zijn verheugd om met SentinelOne samen te werken om organisaties te helpen hun cyberhygiëne te verbeteren en zich beter te wapenen tegen cyberaanvallen,” zegt Nayaki Nayyar, President en Chief Product Officer bij Ivanti. “Onze AI-gebaseerde Ivanti Neurons for Patch Management-oplossing kan blootstellingen en actieve bedreigingen identificeren, vroegtijdige waarschuwingen geven over kwetsbaarheden, aanvallen voorspellen en prioriteit geven aan herstelactiviteiten. Bovendien bieden we agent-based en agent-less patching, en ondersteuning voor een brede catalogus van meer dan 350 bedrijfsapplicaties. Deze geavanceerde mogelijkheden verbeteren de efficiëntie en effectiviteit van beveiligings- en IT-teams aanzienlijk bij het beoordelen en implementeren van beveiligingspatches, maar ook bij het bestrijden van kwetsbaarheden die door cybercriminelen als wapen worden gebruikt.”

“Autonome vulnerability-assessment en -remediation is een noodzaak gezien de toename van het volume en het niveau van cyberaanvallen,” zegt Nicholas Warner, President, Security bij SentinelOne. “Singularity XDR helpt organisaties om hun cybersecurity voor endpoint, cloud en identiteit te automatiseren. In samenwerking met Ivanti leveren we een autonome, risicogebaseerde aanpak voor cybersecurity aan onze klanten. Beveiligingsteams profiteren van automatisering, zodat ze voortdurend hun blootstelling aan kwetsbaarheden kunnen identificeren en die risico’s razendsnel kunnen verhelpen.”

“De samenwerking tussen SentinelOne en Ivanti is een geweldig voorbeeld van hoe Ivanti samenwerkt met toonaangevende cybersecurity-ISV’s om patchmanagement aan hun klanten te leveren,” zegt Mark Stevens, Senior Vice President en General Manager, Strategic Alliances bij Ivanti. “We zijn verheugd om deze relatie met SentinelOne aan te gaan en geautomatiseerde patching aan SentinelOne-klanten en -partners te leveren. Dit bevestigt wederom onze robuuste set van endpoint security-oplossingen die aan ISV’s leveren , waarmee ze hun eigen oplossingen kunnen versterken door gebruik te maken van onze API’s en SDK’s voor patch management, discovery, remote control, application control en device control.”

Vorig bericht Lelystad tijdelijk thuishaven MPS de Zonnebloem
Volgend artikel Gemeenten vragen aandacht voor veiligheid protesten

Nu op WijFlevoland