Glasvezel

Start aanleg glasvezel op bedrijventerrein in Dronten

Naar verwachting zijn werkzaamheden in zomer 2024 afgerond

Start aanleg glasvezel op bedrijventerrein in Dronten

Foto: Glaspoort

Dronten,
Glaspoort is gestart met de aanlegwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk op bedrijventerrein De Helling in Dronten. Hierbij worden bijna 1000 ondernemers aangesloten op het netwerk van Glaspoort. De verwachting is dat de werkzaamheden in de zomer van 2024 zijn afgerond.

Bedrijven blijven bereikbaar

De ondernemers op bedrijventerrein de Helling krijgen een razendsnelle internetverbinding via het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Hierbij legt zij over ruim 11 kilometer glasvezelkabels aan om de bijna 1000 ondernemers op glasvezel aan te sluiten. Tijdens de aanleg zal de overlast tot een minimum beperkt worden. De bedrijfspanden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Economische groei

Martin Wanschers, COO van Glaspoort: “Met het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven profiteren van hogere snelheden en betere verbindingen, waardoor ze beter in staat zijn om te concurreren in een steeds digitalere economie. We kijken ernaar uit om dit bedrijventerrein van Dronten te voorzien van de nieuwste technologie. We hopen dat onze inspanningen bijdragen aan de economische groei van de regio.”

Vrijblijvende glasvezelaansluiting

Lokale ondernemers kunnen nog toestemming geven voor een vrijblijvende aansluiting in hun bedrijfspand. De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de panden is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Met de glasvezelaansluiting biedt Glaspoort ondernemers de mogelijkheid om zich voor te bereiden op digitale ontwikkelingen.

Vorig bericht A6 tussen Almere-Stedenwijk en Almere-Stad ’s nachts dicht
Volgend artikel Weekendafsluitingen kruispunt N305 Gooiseweg en N302 Larserweg

Nu op WijFlevoland