Transport

TRAVIS lanceert Truck Charging netwerk

Transparante data is cruciaal voor efficiënte routeplanning

TRAVIS

Bron: TRAVIS

Een naderende deadline om de zero-emissie doelstellingen te halen en een sterk groeiend aantal e-trucks op de Europese wegen, onderstreept de grootste uitdaging binnen de Europese transportsector: de realisatie van een groot netwerk aan laadpunten geschikt voor vrachtwagens. Echter naast deze realisatie kampt de sector vooral momenteel nog met een gebrek aan een onafhankelijk overzicht aan data rondom beschikbare laadpalen geschikt voor vrachtwagens. Om op deze behoefte in te spelen lanceert TRAVIS Europa’s meest relevante en betrouwbare Truck Charging netwerk.

Cruciale data voor een efficiënte routeplanning

Het aantal elektrische trucks op de weg groeit exponentieel en de behoefte aan een breed en betrouwbare laadinfrastructuur groeit hierin logischerwijs mee. Alhoewel het grootste gedeelte van de e-trucks enkel nog regionaal/nationaal opereert en ’s nachts voornamelijk wordt opgeladen op eigen depotlocaties, blijft het vinden van openbare truck charging locaties een zeer grote uitdaging. Transparante en vrij verkrijgbare data rondom deze openbare locaties zijn logischerwijs van cruciaal belang voor het breder inzetten van e-trucks binnen de transportindustrie.

Delen van data en kennis als kernwaarde

Als aanvulling op de reeds aangeboden road services, zoals truck parking, truck washing, tankcleaning en reparatie, introduceert TRAVIS nu ook Truck Charging op het platform. Dit gratis en openbaar toegankelijke overzicht maakt het eenvoudig om publieke laadpunten voor trucks te vinden, en benadrukt daarmee de visie van TRAVIS voor het transparant delen van cruciale data rondom truck charging locaties. Door nauw samen te werken met truck charging locaties biedt TRAVIS betrouwbare informatie, inclusief details zoals maximale kWh per lader, mate van toegankelijkheid voor trucks en/of trailers, mogelijkheid tot het vooraf reserveren van tijdsloten en openingstijden. Deze uitgebreide informatie stelt planners en chauffeurs in staat om exact te in te zien wat ze kunnen verwachten op locatie. Dit maakt het daadwerkelijk plannen van ritten vanaf heden mogelijk. Door de samenwerking op te blijven zoeken met huidige en toekomstige aanbieders binnen het truck charging domein, blijft de getoonde informatie up-to-date en groeiend.

Uitbreiding van het boekbare netwerk

Met de lancering van deze overzichtskaart met truck charging locaties zet TRAVIS een eerste maar belangrijke stap in de transitie naar een duurzamere transportsector. Naast het opzetten en uitbreiden van een sterk en internationaal dekkend netwerk, zal TRAVIS zich ook richten op het mogelijk maken van het reserveren van laadpalen. Zo zijn chauffeurs gegarandeerd van een plek aan een paal om onnodig wachten te voorkomen. Als het grootste boekingsplatform voor truck parking en andere road services integreert TRAVIS deze toevoeging naadloos als een uitbreiding aan de reeds bestaande boekbare diensten. Hiermee biedt TRAVIS een alles-in-één oplossing voor planners en transport managers. TRAVIS gaat hierin ook transportbedrijven ondersteunen bij het – tegen betaling – openbaar beschikbaar stellen van de eigen laadpalen aan derden wanneer deze niet in gebruik zijn door de eigen vloot. Dit draagt direct bij aan een grotere beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur en onderstreept de visie om samenwerkingen op te blijven zoeken in de transitie naar een groenere transportindustrie.

Vorig bericht 2 Bedrijven failliet in Flevoland eerste helft maart
Volgend artikel Werkzaamheden Elburgerbrug en kruispunt Elburgerweg

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijFlevoland