Verkeer

Kans op slipgevaar tijdens oogsttijd

Weggebruikers moeten rekening houden met modder

Kans op slipgevaar tijdens oogsttijd

Agrariërs zijn in deze tijd druk aan het werk om voedsel van het land te halen. De kans is daarom groot dat er modder op de weg ligt. Dit kan leiden tot gladde wegen en slipgevaar, vooral na een regenbui.

Weggebruikers moeten rekening houden met modder

Weggebruikers moeten hun rijstijl aanpassen als er modder op de weg ligt. Agrariërs maken de weg zo snel mogelijk schoon wanneer er modder is achtergebleven. Als dit niet direct lukt, plaatsen ze borden langs de weg om weggebruikers te waarschuwen voor modder op de weg en slipgevaar.

Alert blijven

Het is belangrijk om als bestuurder in deze periode alert te blijven op het risico op modder. Om veilig de weg op te gaan tijdens de oogsttijd, kunnen weggebruikers onder meer het landbouwverkeer laten voorgaan, hun snelheid aanpassen, geen risico’s nemen met inhalen, plotseling remmen vermijden en geen grote stuurbewegingen maken.

Samenwerking

De gemeenten Noordoostpolder, Lelystad, Almere, Zeewolde, Dronten, Urk, Politie, LTO Noord, Cumela en provincie Flevoland werken tijdens de oogsttijd samen aan het veilig houden van de Flevolandse wegen.

Vorig bericht Afsluiting afrit van N305 naar Karekietweg Biddinghuizen
Volgend artikel Feestelijke opening ALDI Almere

Nu op WijFlevoland