HR

Zo behouden werkgevers goed contact met thuiswerkende collega’s

47 procent thuiswerkers vindt ‘minder contact met collega’s' belangrijkste nadeel

werkgevers contact thuiswerkende collega's

“Thuiswerken is zo veel meer dan alleen online vergaderen,” zegt Jasmijn Mioch, host van de Podcast De Gelukkige Thuiswerker. Mioch spreekt wekelijks met experts en auteurs uit de wetenschap en heeft een praktijk op het gebied van werkgeluk, hybride werken en leiderschap binnen teams. Tijdens de Dag van de thuiswerker op 16 maart geeft zij gratis tips weg: hoe werkgevers contact en verbinding met thuiswerkende collega’s hervinden en behouden. 

“Die tips zijn nodig”, zegt Mioch, “want 47 procent van de thuiswerkers vindt ‘minder contact hebben met collega’s het belangrijkste nadeel van thuiswerken”. Dat blijkt uit het Landelijk Reizigersonderzoek 2022. Mensen missen daarnaast verbondenheid en voelen zich in een groter sociaal isolement, zo bleek eerder uit een onderzoek van de Open Universiteit en Nyenrode Business Universiteit.

“Voor werkgevers is het van belang deze nadelen serieus te nemen”, stelt Mioch. Inmiddels werkt 39 procent van de werkende Nederlanders regelmatig thuis. Deze thuiswerkers voelen zich veel positiever en productiever dan tijdens de lockdowns, volgens onderzoek van vakbond CVN. “En een groeiend aandeel werkenden is positief over online vergaderen.”

Start met nieuwe gewoontes

Jasmijn Mioch ziet het als haar missie om de verbinding binnen teams te vergroten. “Juist door de online vergadering anders in te richten, bereiken organisaties dat mensen met meer plezier en creativiteit gaan werken. Daarom roep ik werkgevers op om tijdens de Dag van de Thuiswerker – aanstaande donderdag 16 maart – die thuiswerkers in het zonnetje te zetten en te starten met nieuwe gewoontes. Zoals een wekelijks check-in moment met het team. Een virtuele koffie of met zijn allen wandelend vergaderen via de telefoon.”

Bovendien brengt Mioch op 16 maart een gratis video-serie uit met praktische tips voor meer verbinding tussen collega’s via haar website.

Vorig bericht Feestelijke opening ALDI Almere
Volgend artikel Highnote bereikt hoogste punt met appartementen

Nu op WijFlevoland